יעל היינמן – ברמן, ליווי משפחות לאורח חיים בריא

זהו טקסט מקדים לטופס הרשמה לסדנאות.
ניתן לספק כאן מידע אודות הסדנאות הקרובות, לציין תאריכים, מיקומים וכדומה.

שם *

מייל *

טלפון *

בחירת מועדי סדנא (ניתן לסמן יותר מאפשרות אחת)

הערות


×

תבשיל צמחוני/טבעוני

ירקות וטופו בחלב קוקוס וקארי

מתכון טעים מאד וקל להכנה, מאפשר לתת לכל המשפחה מנה משביעה ומזינה על בסיס ירקות מגוונים וחלבון מהצומח.
למען כדור הארץ, בעלי החיים וגם בריאותנו, אין צורך לאכול מידי יום בשר.

תבשיל

מספר מנות:6
המצרכים
:(בהשראת המתכון של ישי רוזנבאום-חציר)
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לרצועות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1-2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
חבילת טופו שטופה היטב וחתוכה לקוביות
3-4 כפות סויה
1 כף שמן זית ו-1 כף שמן קנולה
לרוטב: 2 ו-3/4 כוסות של קרם קוקוס(העשוי רק מ-100% קוקוס בלי חומרים מוספים)
2-3 שיני שום כתושות
1 כף גדושה קארי/קארי מסאלה
1 כף גדושה כורכום
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, קינמון, כמון- לפי הטעם שלכם

אפשר לקשט ב-1-2 גבעולי בצל ירוק
להגיש על אורז בסמטי מבושל.

קרם קוקוס2

אופן ההכנה:
1. לקחת מחבת ווק, לחמם את שמן הזית והקנולה ולהוסיף את כל הירקות והטופו להקפצה קלה. להוסיף כרבע כוס מים ולכסות עם מכסה לכמה דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
2. להכין בקערה בצד את הרוטב (קרם הקוקוס, השום והתבלינים)
3. לשפוך את הרוטב על הירקות והטופו ולערבב היטב.
4. להניח במחבת מכוסה להתבשל לעוד כמה דקות עד שהירקות רכים.
5. להגיש על אורז בסמטי מבושל, ויאללה חגיגה 🙂

הארות:
ניתן לגוון את הירקות הללו עם כל ירק אחר הנמצא אצליכם בבית, הכל יוצא טעים
ישי רוזנבאום ממליץ לא לעבור 5 מרכיבים(לא כולל שמן ותבלינים) בתבשיל כדי לא להעמיס, כלומר: חלב קוקוס ועוד 3-4 רכיבים: בד"כ ירקות שונים וקטנייה אחת (גרגרי חומוס, עדשים למיניהן, מש וכד') או טופו (בשביל החלבון).

השאר תגובתך