יעל היינמן – ברמן, ליווי משפחות לאורח חיים בריא

זהו טקסט מקדים לטופס הרשמה לסדנאות.
ניתן לספק כאן מידע אודות הסדנאות הקרובות, לציין תאריכים, מיקומים וכדומה.

שם *

מייל *

טלפון *

בחירת מועדי סדנא (ניתן לסמן יותר מאפשרות אחת)

הערות


×

קציצות בשר עם ירקות( מוחבאים)

מדובר במתכון מנצח!!!!

אחרי ניסיונות רבים וכושלים בהכנת קציצות והפעלת כוח פיזי מתון(סתם!) כדי לשכנע את ילדיי שגם יאכלו אותן ויהיו שבעי רצון, הגעתי לנוסחה הנכונה שמזכה אותי בקריאות: "יש! הכנת את הקציצות" וסיר של חצי קילו בשר עם ירקות בצורת קציצות מתחסל תוך יומיים. אז הנה, מוזמנים להכין מנה עשירה בברזל, ויטמינים, חלבון, רוטב טעים ושביעות רצון משפחתית.
רכיבים לקציצות הבשר: (כ-25 קציצות)
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני חתוך לרבעים
1 גזר קלוף וחתוך ל-5-6 חתיכות
1 קישוא קלוף וחתוך ל- 5 חתיכות
צרור קטן פטרוזיליה (להוריד את הגבעולים)
מלח ופלפל שחור
1 כף סויה
1 כף קטשופ
1 ביצה
1 כפית סוכר
1 כפית שמן זית

לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 קופסאות רסק עגבניות( ללא פרוקטוז ברכיבים)
2 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור
3 כוסות מים

הכנת הקציצות:
שמים את כל החומרים במעבד מזון מלבד הבשר ומעבדים לעיסה אחידה.
לוקחים את התערובת ממעבד המזון ומערבבים בקערה עם הבשר הטחון, עד שמתקבלת עיסה אחידה. זה בסדר אם העיסה מעט דביקה.
מכסים ומניחים במקרר לשעה או יותר על מנת שתתייצב ויהיה נוח לעבוד איתה.

הכנת הרוטב:
בסיר גדול, שיוכל להכיל את כל הקציצות, מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד שיתרכך, אך לא ישחים. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עם הבצל עד שישנה את צבעו לאדום-כתום עז. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל ומערבבים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומניחים לרוטב להתבשל עד להכנת הקציצות.
מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים ועגולים. אם העיסה דביקה מידי, אפשר להרטיב את הידיים.
מכניסים את הקציצות לרוטב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. לבשל לפחות שעה.