יעל היינמן – ברמן, ליווי משפחות לאורח חיים בריא

זהו טקסט מקדים לטופס הרשמה לסדנאות.
ניתן לספק כאן מידע אודות הסדנאות הקרובות, לציין תאריכים, מיקומים וכדומה.

שם *

מייל *

טלפון *

בחירת מועדי סדנא (ניתן לסמן יותר מאפשרות אחת)

הערות


×

קטניות

כיצד לבשל קטניות

אנחנו מתעצלים להתעסק עם קטניות בגלל משך הבישול הארוך שלהן, אך יש כמה דרכים קלות לקצר את התהליך .
כדאי גם לזכור, שחיידקי המעיים מתרגלים בהדרגה לפירוק הקטניות, כך שעם הזמן, ככל שתחשפו יותר למרקים עם קטניות, מג'אדרה, ממרחי קטניות, חמין, סלטים ועוד, מערכת העיכול תסתגל וכמות הגזים תפחת.

beans


1. ניתן לבשל כמות גדולה של קטניות ואז לסנן ולהקפיא, או להשתמש בקטניות מבושלות קפואות שניתן לקנות בסופרים.
2. עדשים כתומות, שחורות ומש, מתבשלות תוך חצי שעה ללא השריה.
3 .שעועית, פול, חומוס ותורמוס דורשים בישול ממושך, אך בישול בסיר לחץ ו/או הוספת מעט סודה לשתייה למי הבישול מקצרים את משך הבישול לכדי פחות משעה.
4. סודה לשתייה גם מפחיתה את היווצרות הגזים, שלעתים מלווים אכילת קטניות אלה .
5.המלח עוצר את הבישול של הקטניות ומקשה אותן, לכן יש להוסיף מלח רק בסוף הבישול כשהקטניות כבר רכות.
6.אפונה, עדשים, מש ואזוקי קלות יותר לעיכול ולא גורמות לגזים.

השאר תגובתך