יעל היינמן – ברמן, ליווי משפחות לאורח חיים בריא

זהו טקסט מקדים לטופס הרשמה לסדנאות.
ניתן לספק כאן מידע אודות הסדנאות הקרובות, לציין תאריכים, מיקומים וכדומה.

שם *

מייל *

טלפון *

בחירת מועדי סדנא (ניתן לסמן יותר מאפשרות אחת)

הערות


×

פורים הגיע

אוזני המן מקמח מלא ו-2 סוגי מליות (על בסיס המתכון של מיקי שמו)

פורים הגיע, משלוחי המנות , אוזני ההמן והנה הזדמנות לעשייה משותפת של הורים- ילדים.
להכין לבד אוזני המן מקמח מלא, חמאה, מלית תוצרת בית ולא אוזני המן ממרגרינה שמוכרים בסופרים עם חומרים משמרים ועוד.
חג שמח ומבדח 🙂
אוזני המן

בצק:
2 כוסות קמח חיטה מלא/כוסמין מלא
1 כוס קמח לבן
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה (L)
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל
שקית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח

מלית פרג:
1/2 כוס חלב
25 גרם חמאה
1 כפית דבש
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
1 וחצי כוס פרג טחון
קליפה מגורדת מחצי לימון
1 חלבון

מלית שוקולד:
שוקולד למריחה (מבחינה בריאותית עדיף שוקולד "השחר")
חופן אגוזי לוז קצוצים גס

אופן ההכנה:
להכנת המלית פרג: לחמם את החלב, חמאה, דבש וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס, להנמיך את הלהבה ,להוסיף אגוזים ולערבב דקה.
להסיר מהכיריים, להוסיף פרג וקליפת לימון ולערבב.
מוסיפים חלבון ומערבבים היטב.
לכסות ולקרר שעה במקרר.
להכנת מלית שוקולד: לערבב את ממרח השוקולד עם אגוזי הלוז הקצוצים עד שמתקבלת מלית סמיכה.
להכנת הבצק:לערבב את כל החומרים עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ואחיד(לא לערבב יותר מידי).
עוטפים ומניחים לשעה במקרר.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לרדד על נייר אפייה עלה דק בעובי 1/2 ס"מ, קורצים לעיגולים, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת אוזני המן.
לשים בתבנית עם נייר אפייה ואופים 15-20 דק' עד שהאוזניים מזהיבות.
לצנן ולקשט עם אבקת סוכר.

השאר תגובתך