יעל היינמן – ברמן, ליווי משפחות לאורח חיים בריא

זהו טקסט מקדים לטופס הרשמה לסדנאות.
ניתן לספק כאן מידע אודות הסדנאות הקרובות, לציין תאריכים, מיקומים וכדומה.

שם *

מייל *

טלפון *

בחירת מועדי סדנא (ניתן לסמן יותר מאפשרות אחת)

הערות


×

מרק עדשים צהובות

מרק עדשים כתומות/צהובות

חורף.קר. מחפשים אוכל חם, משביע, מזין. אין זמן להכין בשר. לא רוצים להכין היום בשר.
הנה מתכון שהילדים שלי מאד אהבו.

adashim

מכל היבט שנבדוק, הגוף שלנו אינו חייב לקבל מידי יום בשר/עוף/הודו או בכלל חלבון מהחי, שילוב של קטניות במרק או תבשיל אחר נותן לנו ארוחה מלאה ומזינה לכל המשפחה.
מומלץ להיכנס לאתר של MEATLESS MONDAY, שם יש גם חוברת מתכונים נהדרת, שילדים אוהבים.

חשוב לדעת!

קטניות הן מקור נהדר לחלבון מהצומח, סיבים, הן גם עשירות במינרלים כמו אבץ, סידן, ברזל, אשלגן וזרחן,
כמו כן הן עשירות בוויטמינים מקבוצת B, כולל חומצה פולית ותיאמין. סוללת רכיבי המזון האלה הופכת אותן למזון בריאות במחיר מצחיק.  שילוב של קטניות בתפריט המשפחתי יוסיף לכם הרבה בריאות,גיוון ובמחיר הוגן לכל נפש.

המתכון למרק בהשראת ספרה הנהדר של מיכל וקסמן/ארוחת ילדים
500 גר' עדשים צהובות/כתומות (ללא השרייה, רק לשטוף היטב)
3 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
5 עלי מרווה – לא לוותר!
1 ענף של רוזמרין טרי -לא לוותר!
1-2 כרישות פרוסות
2 גזרים בינוניים פרוסים
1 שומר בינוני, חתוך לפלחים
1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה, קלוף ופרוס גס
8-10 כוסות מים
1-1.5 כף מלח גס
קורט פלפל שחור
1/2-1 כפית חוואיג' למרק

אופן ההכנה:
* בסיר גדול לחמם את השמן זית עם השום, המרווה והרוזמרין למספר שניות.
* להוסיף את שאר הירקות, לערבב ולאדות כ-7 דק'. לערבב מידי פעם.
* להוסיף את העדשים השטופות ולערבב. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
* להנמיך את הלהבה לרתיחה מתונה, לכסות ולבשל כשעה.
* אחרי שהעדשים התרככו, רק אז להוסיף את המלח ושאר התבלינים.
*. לטחון עם מוט טחינה עד לקבלת מרק במרקם חלק.

לילדים שלא אוהבים ירקות וקטניות אין צורך להגיד מה יש במרק, פשוט להזמין לטעום.
אנחנו קוראים לזה בשם קוד: מרק כתום, מרק צהוב וכד'.

 

השאר תגובתך